ДОСВІД СПІЛЬНОГО ЗАСТОСУВАННЯ ПІЛОТОВАНОЇ І БЕЗПІЛОТНОЇ АВІАЦІЇ В ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТАХ СУЧАСНОСТІ

Автор(и)

  • Ольга Анатоліївна Василенко Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, Україна https://orcid.org/0000-0003-2633-0131
  • В’ячеслав Володимирович Єрко
  • Василь Борисович Міщенко ЦНДІ ЗС України, Україна https://orcid.org/0000-0003-2733-5663

Анотація

У статті проведений аналіз спільного застосування пілотованої і безпілотної авіації під час збройних конфліктів останніх десятиріч та з урахуванням досвіду проведення Антитерористичної операції (АТО) та Операції об’єднаних сил (ООС) на території Донецької та Луганської областей.

Визначені актуальні проблеми та шляхи їх вирішення щодо підвищення ефективності застосування авіації Збройних Сил України в сучасних умовах. Проведено аналіз переваг і недоліків спільного застосування груп пілотованої та безпілотної авіації. Зокрема висвітлено ідеї щодо спільного бойового застосування пілотованої та безпілотної авіації, з можливостю керування безпілотними літальними апаратами не тільки з наземного пункту управління, а й з борту пілотованого літального апарату. Висвітлені особливості спільного застосування пілотованої (тактичної) авіації та ударних безпілотних літальних апаратів.

Біографії авторів

Ольга Анатоліївна Василенко, Національний університет оборони України імені Івана Черняховського

слухач

Василь Борисович Міщенко, ЦНДІ ЗС України

старший науковий співробітник

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-21

Номер

Розділ

I. Бойове застосування та управління діями авіації